Transferir coneixement

La Direcció de Transferència de Coneixement del CHV planifica, promou i gestiona la docència i la recerca que es duu a terme al Consorci Hospitalari de Vic i a la Fundació Hospital de la Santa Creu de Vic. Des de mitjans de 2022 la Innovació ha passat a ser gestionada per la Direcció d'Estratègia i Innovació.

L'impacte de la tasca del CHV com a Hospital Universitari transcendeix la pròpia funció assistencial, projectant-se al futur a través de l'impacte en el sistema de salut que tindran els professionals que s'han format als nostres centres i al coneixement generat i incorporat des de les vessants de recerca i innovació. Així mateix, enllaça i planifica la formació dels futurs professionals de la salut (en col·laboració amb el Departament d'Ensenyament, la UVic-UCC i altres universitats i centres educatius) i en la formació d'especialistes (MIR,PIR,IIR,FIR).

L'IRIS-CC inicia la seva activitat per fer créixer la recerca i la innovació en salut a la Catalunya Central

El 4 de juliol es va aprovar l'Institut de Recerca i d'Innovació en Ciències de la Vida i de la Salut a la Catalunya Central (IRIS-CC). Sota el paraigües IRIS-CC es posen en comú els recursos, la trajectòria científica i els professionals dedicats a la investigació de 14 institucions sanitàries i Universitàries. Un gran projecte de territori i una oportunitat per fer més i millor recerca als nostres centres. 

El CHV assumeix la coordinació general territorial de l'IRIS-CC per part de la Dra. Núria Roger, la coordinació científica territorial per part de la farmacèutica especialista en Microbiologia Dra. Judit Serra. El geriatre Dr. Jordi Amblàs, vinculat a la FHSC, assumeix la coordinació de la recerca en els àmbits de l'Envelliment i la Cronicitat. Així mateix, hi ha un equip de coordinació territorial d'Osona, del qual en forma part el Dr. Eduard Kanterewicz com a representant de CHV i la Dra. Núria Molist com a representant de la FHSC.

Aquest any s'ha començat a treballar en la creació del Biobanc que estarà ubicat al nou edifici de Laboratoris del CHV i que suposarà una estructura transversal de l'IRIS-CC