La nostra activitat rehabilitadora -hospitalària i ambulatòria- es desenvolupa en tres centres: l’Hospital Universitari de Vic, l’Hospital Sant Jaume de Manlleu i l’Hospital Universitari de la Santa Creu de Vic, sota una única direcció tècnica gestionada pel Consorci Hospitalari de Vic.
Els nostres àmbits d'atenció són:
Hospitalització
Com a servei transversal, atenem els pacients ingressats als hospitals d’Osona que es troben en fase de recuperació després de requerir un tractament mèdic o una intervenció quirúrgica, o bé que estan hospitalitzats per una davallada funcional que els ha fet perdre autonomia.
Rehabilitació ambulatòria
Està orientada a la rehabilitació després de processos aguts, o en el curs evolutiu de malalties cròniques que cursen amb pèrdua d'autonomia. La prestació del servei en règim ambulatori es realitza sense la necessitat de mantenir el pacient ingressat, fet que permet oferir el servei de forma previsible i programable. Per a la rehabilitació ambulatòria, el Servei compta amb dos espais físics diferenciats:
Àrea de Rehabilitació de Vic
Ubicada en un nou edifici de 800 m2 annex a l'Hospital Universitari Santa Creu de Vic, la nova Àrea de Rehabilitació del CHV es va estrenar a finals del 2019. S'hi duu a terme tota l'activitat ambulatòria del sud d'Osona -tant la pública com la mutual-, la gestió de tota la rehabilitació domiciliària de la comarca, el servei de valoració de la discapacitat i la gestió administrativa de la dependència. Tots aquests serveis abans estaven repartits entre l'Hospital Universitari de Vic, la Clínica de Vic i l'Hospital Universitari de la Santa Creu de Vic. L'edifici és modern i innovador en el vessant arquitectònic i disposa de l'equipament i la tecnologia necessària per oferir un servei confortable i de màxima qualitat.
Àrea de Rehabilitació de Manlleu
Ubicada a la planta baixa de l'Hospital Sant Jaume de Manlleu, en aquesta àrea s'hi tracten els pacients ingressats de l'atenció intermèdia i també acull tota l'activitat de rehabilitació ambulatòria del nord d'Osona -tant la pública com la mutual-. Disposa també de tot l’equipament i tecnologia per oferir un servei confortable i de màxima qualitat.
Rehabilitació domiciliària
S'ofereix a tots aquells pacients que requereixen tractament rehabilitador d'acord a la cartera de serveis establerta però que han de ser tractats en el seu domicili per les següents raons:
- Quan el pacient no pot desplaçar-se al centre perquè comporta un risc, atesa la seva patologia subjacent o perquè té dificultats d'orientació.
- El pacient té limitació important per realitzar les activitats de la vida diària bàsiques.
- Quan la base del procés rehabilitador és la integració del discapacitat en el propi domicili.
A banda de les finalitats generals de la rehabilitació mèdica, la rehabilitació domiciliària té l'objectiu intermedi d'aconseguir un nivell funcional suficient que permeti continuar la rehabilitació en règim ambulatori si és necessari.