Comença la vacunació de pacients i usuaris
Pacients vulnerables de l'Hospital de Manlleu i els usuaris del Centre de dia Josep Roqué ja han rebut la primera dosi de la vacuna contra la COVID-19. A l'Hospital Universitari de Vic, els primers pacients en vacunar-se han estat els de la Unitat d'Hemodiàlisi.
La campanya de vacunació contra la COVID-19 a Osona va arribar dijous a nous col·lectius de persones vulnerables, com són els pacients sociosanitaris de l'Hospital Sant Jaume de Manlleu i els usuaris del Centre de dia Josep Roqué i Castell.
Al centre hospitalari es van vacunar 43 pacients de l'Hospital de dia, així com 12 pacients hospitalitzats que es preveu que tinguin una llarga estada i puguin rebre la segona dosi, d'aquí a tres setmanes, al mateix centre. Al Centre de dia, es van administrar les primeres dosis a un total de 18 usuaris.
La vacunació als dos centres va comptar amb el suport d'un equip del Centre d'Atenció Primària (CAP) de Manlleu, que s'hi va desplaçar per administrar les vacunes als pacients i usuaris que havien donat el seu consentiment. La immunització de la majoria de pacients i usuaris de l'Hospital de dia i el Centre de dia és clau per facilitar la protecció de persones fràgils i amb patologies cròniques i aportar tranquil·litat en el dia a dia dels professionals que en tenen cura.
Aquest divendres, la vacunació de pacients als centres del CHV ha continuat a l'Hospital Universitari de Vic, amb els pacients de la Unitat d'Hemodiàlisi, pel fet de ser un dels col·lectius de risc prioritaris en l'ordre de vacunació. Han rebut la primera dosi de la vacuna un total de 18 pacients.
Quina vacuna s'administra?
La vacuna que s'ha administrat als pacients és la de la farmacèutica Pfizer/BioNTech. És una vacuna basada en ARN missatger amb una altíssima efectivitat: amb dues dosis, que s'administren amb 21 dies de diferència, s'aconsegueix una protecció en front del coronavirus del 94-95%, més del doble que la de la grip (40%). També és extremadament segura, tant per la tecnologia que utilitza, com pels exigents controls als que ha estat sotmesa per la comunitat científica i institucions internacionals i pels assajos realitzats en més de 37.000 persones durant mesos.