L'Aliança C-17 celebrem la IV Jornada d'Innovació 'Sumem pel ciutadà'
En la jornada es van presentar avenços com la interoperativitat entre els sistemes d’informació de les cinc institucions sanitàries que integrem l'Aliança Estratègica d'Atenció Especialitzada C-17 o les millores en la coordinació entre els serveis de Farmàcia, d'Anatomia Patològica i d’Oncologia.
Divendres 30 d'octubre es va celebrar, en línia, la IV Jornada d'Innovació de l'Aliança Estratègica d'Atenció Especialitzada C-17: la trobada anual per compartir els avenços i les noves propostes del model col·laboratiu que estem desplegant, en matèria de gestió assistencial, entre l'Hospital Clínic de Barcelona, el Consorci Hospitalari de Vic, la Fundació Sanitària Mollet, la Fundació Asil Hospital de Granollers i la Fundació Hospital de Sant Celoni.
La Dra. Cristina Iniesta, coordinadora de l'Aliança C-17, va posar en valor els avenços del treball en xarxa dels serveis de suport assistencial, com la interoperabilitat dels sistemes d'informació, el diagnòstic per la imatge, la farmàcia, el laboratori i l'anatomia patològica, i els beneficis que aporten en els pacients i en els professionals.
La taula central, moderada per la Dra. Sabina Molina, directora assistencial de l'Hospital de Mollet, i amb representants dels diferents centres que integrem l’Aliança, va tractar sobre alguns dels principals avenços que s’estan desenvolupant:
- La integració dels processos assistencials mitjançant la plataforma IS3, que permet als professionals consultar la informació i situació assistencial dels pacients que són derivats a un altre centre de l’Aliança.
- La creació de la plataforma web C-17, que en una primera fase compartirà informació, protocols i assaigs clínics oberts de farmàcia.
- La consolidació del projecte de Centre de Diagnòstic per la Imatge, com a suport assistencial i tecnològic de referència en imatge de la xarxa.
- L'activació de la coordinació entre els serveis d'Anatomia Patològica i el circuit per fer l'estudi de biomarcadors moleculars del càncer de pulmó per als pacients d'Osona i Vallès Oriental.
La jornada va comptar també amb una ponència del catedràtic de la UAB en Genètica de Poblacions Humanes, Dr. Ramon Maria Nogués, en què va establir un interessant paral·lelisme entre el comportament de les xarxes neuronals i de les xarxes socials i de treball.
En el marc de la jornada també es va entregar el Premi Roche Farma al millor projecte d'innovació que contribuirà a assolir els reptes de l'Aliança. Enguany, el projecte guanyador ha estat "Implementació d'un sistema digital que permeti mantenir el diagnòstic anatomopatològic expert durant la pandèmia COVID-19 en tot l'entorn de la C-17", liderat per la Dra. Inma Méndez.
En la cloenda, el director general de la Fundació Sanitària Mollet -institució que enguany acollia ‘virtualment’ la jornada-, va destacar que "l'Aliança Estratègica C-17 és una xarxa complexa, amb molta plasticitat i una alta capacitat d'aprendre i innovar, una xarxa que té per objectiu posar el pacient com a protagonista del sistema".