Ens formem per garantir els drets dels pacients LGTBI
El dret a la igualtat i a la no-discriminació és fonamental en salut. Per això, al Consorci Hospitalari de Vic impulsem una sèrie de sessions formatives sobre la perspectiva de gènere i la importància d'oferir al col·lectiu LGBTI una atenció sanitària en condicions d'igualtat.
La finalitat és donar eines i sensibilitzar els nostres professionals perquè duguin a terme les seves tasques d'acord amb la Llei 11/2014, que promou la garantia dels drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals (LGBTI) i l'erradicació de l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia.
La primera sessió va tenir lloc el 5 de novembre a l'Hospital Universitari de Vic i està previst programar-les periòdicament per garantir l'accés de tot el personal. La formació va a càrrec de l'Àrea per a la Igualtat de tracte i no-discriminació de persones LGBTI del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.
L'atenció sanitària, un àmbit clau per garantir drets
Per facilitar l'aplicació de la Llei 11/2014, la Generalitat ha publicat enguany el Protocol que desplega el deure d'intervenció de les persones que treballen a les administracions públiques de Catalunya per fer efectiu l'abordatge de l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia. Un marc legal que pretén garantir el dret a la igualtat i a la no-discriminació per raó d'orientació sexual, d'identitat de gènere o d'expressió de gènere en els àmbits tant públics com privats sobre els quals la Generalitat i els ens locals tenen competències.
Un dels àmbits afectats és el sistema sanitari de Catalunya, que s'ha d'adaptar a aquesta normativa incorporant la perspectiva de gènere i ha de tenir en compte les necessitats específiques d'aquest col·lectiu perquè rebin l'atenció sanitària i gaudeixin dels serveis de salut de forma igualitària.
Més informació
- Llei 11/2014, del 10 d'octubre, per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per eradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia
- Protocol que desplega el deure d’intervenció de les persones que treballen a les administracions públiques de Catalunya per fer efectiu l’abordatge de l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia