← Altres notícies

El SEM i el CHV organitzen el XIV Update de la Catalunya Central amb una mirada tecnològica cap al futur

El Consorci Hospitalari de Vic (CHV) i el Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) han celebrat el 14è Update de Catalunya Central, una jornada que ha comptat amb la participació de prop de 200 professionals sanitaris. Enguany, l'esdeveniment ha posat el focus en les noves tecnologies i la intel·ligència artificial aplicades a les urgències i emergències extrahospitalàries, sota el lema "I ara, què?".

Aquesta edició s'emmarca en el 30è aniversari de la primera base assistencial del SEM a Osona, que va suposar un gran pas endavant en l'atenció sanitària urgent a la comarca. Al llarg de la jornada, s'han abordat els reptes de futur i s'ha destacat la importància de compartir coneixements per continuar millorant la qualitat assistencial gràcies a la innovació tecnològica.

Professionals del SEM i altres ponents han posat en valor l'ús d'intel·ligència artificial en la previsió de la demanda sanitària i la seva integració en la gestió d'emergències, tot remarcant la necessitat de mantenir l'equilibri entre tecnologia i humanitat en l'atenció sanitària.

Aquest Update anual segueix sent una referència per als professionals que treballen en l'àmbit de les urgències i emergències, oferint-los una oportunitat d'actualització de coneixements contínua i de millora de la qualitat del servei públic.