← Altres notícies

Arriba a Vic el camió PET-TC que evita desplaçaments a Barcelona

Aquest mes de juny ha arribat per primera vegada a Osona la unitat mòbil que, en el marc de l'Aliança Estratègica C-17, realitza procediments per a la detecció de malalties oncològiques, neurològiques i cardiovasculars, coneguts com a PET-TC.

Els pacients d'Osona que s'havien de realitzar un PET-TC fins ara havien d'anar a Barcelona. A partir d'aquest mes de juny, ja poden fer-ho a Vic gràcies a la unitat mòbil que posa en marxa l'Hospital Clínic Barcelona per apropar aquesta eina diagnòstica als pacients dels hospitals que conformen l'Aliança Estratègica de la C-17.

Es tracta d'una nova proposta de processos assistencials compartits en el marc de l'Aliança Estratègica C-17, amb l'objectiu de sumar per al ciutadà i per al professional, en la línia del Centre d'Oncologia Radioteràpica inaugurat recentment a Granollers.

A partir d’aquest mes de juny, el camió serà a Vic cada setmana, concretament els dilluns. Se’n beneficiaran els pacients que tinguin programada aquesta prova diagnòstica i que tinguin mobilitat autònoma o vagin en cadira de rodes. En casos de pacients enllitats o amb un estat de salut més delicat, seran traslladats a l’Hospital Clínic. La unitat mòbil podrà examinar una dotzena de pacients cada dilluns, en horari de matí i tarda.

El PET-TC es va presentar a l'Hospital del Granollers el mes d'octubre de 2023.