← Altres notícies

El CHV presenta les seves mesures de sostenibilitat a la jornada del programa Update de Serveis Generals

El Consorci Hospitalari de Vic va acollir la jornada del programa formatiu Update de Serveis Generals, coorganitzat per la Unió Consorci Formació amb el Consorci Social i de Salut de Catalunya (CSC), titulada "La sostenibilitat ambiental en el sector salut: eines i casos pràctics per implantar una estratègia".

La sessió, dirigida per la tècnica de medi ambient del CHV, Anna Fuster, va reunir professionals dels serveis generals per abordar temes com la gestió eficient dels recursos, la reducció de residus sanitaris i l'optimització energètica dels centres de salut.

Durant la jornada, Anna Fuster va presentar les noves mesures implementades al nostre centre, com la promoció de la mobilitat sostenible amb vehicles compartits, la utilització de 17.500 bates reutilitzables i el projecte d'economia circular en col·laboració amb la Fundació Trueta, que inclou la reutilització de roba i la substitució d'empapadors de tub pneumàtic per protectors de roba reciclats. Un cop acabada la presentació, els asssitents van poder visitar la Fundació Trueta, creada a Vic el 1993 i centrada en la reducció del malbaratament de recursos i el reciclatge de medicaments i material sanitari. Amb l'objectiu de promoure la cura del medi ambient, la inserció laboral de persones amb problemes de salut mental i la cooperació al desenvolupament, la visita va mostrar com l'organització treballa de manera sostenible, gestionant eficaçment els recursos i minimitzant l'impacte ambiental mentre compleix amb la seva missió solidària.

Els participants van concloure la sessió amb una visió completa de casos d'èxit i innovacions aplicades en altres centres sanitaris, com la Fundació Hospital Olot i Comarcal de la Garrotxa i l'Hospital Sant Joan de Déu d'Esplugues, destacant les seves Unitats de Salut Mediambiental Pediàtrica. També es va destacar l'experiència de l'Hospital Parc Taulí en el reciclatge de sutures i sèrums, així com la reducció d'embalatges secundaris.

Aquestes iniciatives subratllen que la sostenibilitat és viable en el sector sanitari, combinant cura ambiental amb alta qualitat assistencial.

Anna Fuster presentant les noves mesures de sostenibilitat
Visita a la Fundació Trueta
Treball de l'equip de la Fundació Trueta