← Altres notícies

Difonem coneixements sobre la higiene de mans

Durant el mes de maig, les nostres infermeres de Control de la Infecció han estat actives en tots els serveis sanitaris del CHV-FHSC-FHSJM per promoure la campanya de l'OMS 2024, que posa l'accent en la "importància de difondre els coneixements sobre la higiene de mans per evitar la transmissió de gèrmens i reduir les infeccions relacionades amb l'assistència sanitària."

Quines activitats s’han realitzat?

  • Sessió amb la caixa de luminescència:

S'ha organitzat una pràctica amb la caixa de luminescència per conscienciar sobre la importància de seguir correctament els passos de la higiene de mans amb preparats de base alcohòlica, que són el 99,9% eficaços contra els microorganismes. Aquesta activitat va permetre als participants veure en directe l'eficàcia de la tècnica correcta d'higiene de mans.

  • Joc de cartes educatiu:

Per reforçar els coneixements sobre la prevenció d'infeccions, s'ha creat un joc de cartes que destaca els conceptes clau de la higiene de mans. Aquest joc s'ha utilitzat en diverses sessions per fer l'aprenentatge més interactiu i entretingut.

  • Sessions educatives:

Sessions específiques sobre la higiene de mans i el bon ús de guants als alumnes del postgrau en Seguretat de Pacients de St. Joan de Déu, al CAP de Manlleu i a les responsables higiènico-sanitàries de les residències i centres de dia al Col·legi Oficial d'Infermeres de Barcelona (COIB).

Gràcies a tothom per la seva col·laboració i participació amb la salut i la seguretat!