← Altres notícies

Fina Carbonell: “Gràcies per ser el cor i l’ànima del sistema de salut”

Un centenar d'infermeres es reuneixen en la Jornada Infermera del CHV-FHSC per reconèixer i celebrar el valor de les infermeres i tot allò que fan cada dia per cuidar les persones i la societat.

"És un luxe i una tranquil·litat comptar amb l'equip actual d'infermeres, sabem que estem en bones mans". Amb aquestes paraules, Sara Manjón donava la benvinguda al centenar d'infermeres que van omplir la sala d'actes, dimecres, en la Jornada d'Infermeria del CHV-FHSC 2024.

Com a filla d'infermera, la gerent del CHV-FHSC coneix molt bé el col·lectiu i és conscient de la importància de la professió en les institucions sanitàries i socials: "Les infermeres sou l'eix vertebrador dels nostres centres; el sistema sanitari no s'entendria sense el rol de les infermeres". A més de posar en valor la seva tasca, Manjón va ressaltar també alguns dels reptes de la professió, com el d'atendre una població cada vegada més envellida, amb malalties més complexes; com garantir la coordinació i la continuïtat de les cures entre els diferents nivells assistencials; com saber integrar l'ús de les noves tecnologies a la pràctica diària, entre altres fites de present i futur de la professió.

Per la seva banda, la directora d'Infermeria, Fina Carbonell, va pronunciar un emotiu discurs sobre el valor de la professió: "Les infermeres som molt més que professionals de la salut, som els pilars de la cura i el suport emocional, els protectors dels més febles i els guies en els moments difícils". Seguint el lema de la jornada, va fer un repàs a les competències infermeres, que considera "essencials per entendre el panorama actual de la professió i identificar les àrees d'oportunitat per al creixement i la millora". Per acabar, va agrair a totes elles "la dedicació, l'empatia i el compromís amb la cura".

Amb unes convidades d'honor inspiradores

La jornada va comptar amb convidades especials per compartir experiències i posar en valor les cures infermeres. Anna Sedano, gerent de la Unió Consorci de Formació, en el marc de la conferència inaugural, va encoratjar a les infermeres a creure més en elles mateixes: "Heu d'aprofitar que en aquesta institució la gerència aposta per les cures. Aprofiteu que us donen veu i visibilitat, treballeu per tenir més reconeixement intern i extern".

En la xerrada inspiradora, la infermera Carmen Sarabia va motivar les infermeres a treure múscul i valorar-se més: "Vosaltres sou molt valuoses, teniu moltes capacitats i competències, sabeu moltes coses i sou molt bones professionals. Heu de ser les primeres a treure pit i allunyar-vos dels sentiments d'inferioritat". Així mateix, va recordar que en pocs anys les infermeres han passat de just tenir formació professional a esdevenir catedràtiques universitàries i grans investigadores". Unes consignes molt alineades amb el lema de la jornada: "Infermeres, som valor".

Seguint el mateix fil conductor, sis infermeres del CHV-FHSC (Sònia Reig, Carme Pladevall, Rosa Noell, Montse Codony, Sònia Carrera, Jocabed Sánchez) van conversar en el marc de la taula rodona sobre les competències infermeres i sobre el present i el futur de la professió.

La jornada finalitzava al migdia, després de més de 4 hores de xerrades i debats, que van esdevenir una plataforma valuosa per a la reflexió i el diàleg i que ajudaran, de ben segur a impulsar el desenvolupament professional i la millora contínua de la professió infermera.

Enhorabona, infermeres!