El valor de la interprofessionalitat en l’àmbit de la salut
La directora d’Atenció Intermèdia i Dependència, Montse Solé, oferirà la conferència inaugural sobre el treball interprofessional en l'entorn sanitari i social en el marc de la primera Jornada Interprofessional de la Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar.
Atenent que el model d'atenció sanitari i social està tendint cap a una atenció cada vegada més integral i centrada en la persona i que segons diferents estudis d'entre les competències que més es valoren entre els professional de la salut i social és la capacitat de treball en equips interprofessionals, enguany s'inicia un projecte estratègic a la Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar, que és el d'incloure la interprofessionalitat en la formació dels estudiants de grau.
Amb l'objectiu de formar professionals de la salut competents, que siguin capaços de donar resposta a les necessitats de la persona, i tinguin una alta ocupabilitat, esdevé fonamental plantejar-se que en la formació de les diferents disciplines s'integri la formació interprofessional i es fomentin els espais formatius de col·laboració.
Per aquest motiu, la Facultat organitza la primera edició de la Jornada Interprofessional de la FCSB que va adreçada als estudiants de 1r curs dels quatre graus: Infermeria, Fisioteràpia, Nutrició Humana i Dietètica i Teràpia Ocupacional, en clau de prova pilot, i que es durà a terme el proper dia 7 de febrer. La directora d'Atenció Intermèdia i Dependència conjunta del Consorci Hospitalari de Vic (CHV) i la Fundació Hospital de la Santa Creu (FHSC) de Vic, Montse Solé Casals, serà l’encarregada d’impartir la sessió inaugural. Hi hauran també d’altres activitats com una simulació clínica o la participació dels estudiants en diferents estacions de treball.