← Altres notícies

El cirurgià Raül Guerrero designat coordinador de la UPA Mama

Des que va arribar al CHV, l'any 2017, el cirurgià Dr. Raül Guerrero s'ocupa de les tasques de coordinació de la Unitat de Patologia Mamària (UPA Mama) del CHV. Aquest mes de gener de 2021, se li ha reconegut el càrrec i el Comitè de Direcció l'ha nomenat oficialment coordinador d'aquesta unitat multidisciplinària.

La UPA Mama funciona al CHV des de 2001 i al llarg dels anys s'ha reestructurat diverses vegades. Actualment està integrada per diferents especialistes -ginecòlegs, oncòlegs, cirurgians, patòlegs, radiòlegs, psicòlegs, farmacèutics, dietistes, infermeres, administratives etc- que s'ocupen del diagnòstic, el tractament íntegre i el seguiment de les patologies de la glàndula mamària, en especial, les neoplàsies de mama. La filosofia de la unitat gira entorn el maneig de les pacients sempre fonamentant-se en la més actualitzada evidència mèdica. L'equip de la UPA Mama es reuneix setmanalment per revisar els casos actuals i els pendents.

Com a coordinador de la UPA Mama, el Dr. Guerrero s'ocupa de la programació i de la gestió de la llista d'espera i de la distribució de l'equip quirúrgic segons tasques específiques de mama; de la revisió de circuits i actualització de protocols institucionals; de rebre, resoldre i respondre incidències i reclamacions; de fer d'interlocutor amb l'Atenció Primària i d'altres centres externs; de fomentar la recerca i la investigació de l'equip, entre d'altres funcions.

Ara fa un any, el CHV va incorporar un nou mamògraf, un aparell d'última generació que va suposar un pas endavant en el diagnòstic. El Consorci realitza cada any vora 11.000 mamografies, el 75% de les quals són estudis preventius de cribratge i la resta, aproximadament unes 3.000, han estat sol·licitades expressament davant la sospita d'alguna lesió. Cada any a Osona se'n diagnostiquen un centenar de nous casos. La prevenció, a través del programa de cribratge, continua sent la millor arma davant del que és el càncer més freqüent entre les dones.