← Altres notícies

El Servei d'Urgències es forma en l'atenció al pacient politraumàtic

Professionals del servei han participat aquests mesos en la primera edició d'un curs monogràfic per aprofundir en l'atenció integral a aquest tipus de pacient, les tècniques segures de mobilització el triatge a tenir en compte en casos de múltiples afectats.

El curs 'Atenció Integral al malalt traumàtic, mobilització - immobilització del pacient', celebrat el 17 de febrer, va reunir professionals mèdics, d'Infermeria i tècnics en transport sanitari de la Unitat de Suport Vital Avançat de l'Hospital Universitari de Vic, així com infermeres del servei d'Urgències, per aprofundir en l'atenció dels pacients que presenten lesions a causa de traumatismes.

Durant la trobada, els professionals van assistir a una primera part teòrica, en què es van actualitzar conceptes clínics l'atenció al pacient politraumàtic i els sistemes de triatge de víctimes en casos d'incidents de múltiples afectats. Posteriorment, es van realitzar tallers pràctics d'extracció de víctimes d'accidents de trànsit en situacions de difícil accés per tal de conèixer els procediments de mobilització i immobilització més adients. En paral·lel, la formació també va ajudar a millorar les habilitats no tècniques dels professionals sobre comunicació entre equips i transferència estructurada d'informació.

El curs, de caràcter monogràfic, forma part de l'itinerari formatiu del servei d'Urgències i s'adreça a tots els professionals del Servei. Després dels bons resultats obtinguts en aquesta primera edició, es preveu tornar-la a dur a terme l'any vinent.