Professionals del CHV participen en un reportatge sobre la pandèmia a Osona
La revista AUSA ha publicat recentment un reportatge en el qual hi han participat el cap de Servei de Medicina Interna, Dr. Rubén López Martínez, i la cap d'Unitat d'Infermeria d'Urgències, Visitación Garcia-Mota, i altres testimonis per parlar sobre com es va viure la Covid-19 a la comarca.
El reportatge, escrit per la periodista Montserrat Verdaguer, recull l'experiència de 12 persones de diversos àmbits (mèdic i assistencial, econòmic, cultural, educatiu...) que expliquen com van viure l'esclat de la pandèmia a Osona, què ha suposat per a ells la Covid-19 i com han entomat les diferents onades.
Podeu recuperar el número i conèixer amb detall les vivències personals dels diferents protagonistes, entre ells els dos professionals del CHV, a través de l'enllaç d'accés a la revista. L'article referent als professionals de la nostra institució està entre les pàgines 320 i 326.
La revista del Patronat d'Estudis Osonencs
El Patronat d'Estudis Osonencs és una entitat acadèmica fundada l'any 1952, amb seu al Temple Romà de Vic. La seva actuació se centra en la promoció d'estudis, publicacions i altres activitats culturals, i en la valorització del patrimoni cultural i natural de la comarca d'Osona i el seu entorn. L'any 2008, en reconeixement d'aquesta tasca, la Generalitat de Catalunya li va concedir el Premi Nacional de Cultura en la modalitat de Patrimoni Cultural.
El Patronat publica la revista Ausa, ininterrompudament des la seva fundació l'any 1952. És la publicació periòdica oficial i òrgan d'expressió de la seva activitat científica i cultural. Dins la Classificació de revistes científiques dels àmbits de les Ciències Socials i Humanitats Carthus Plus+, està catalogada com a publicació de Nivell A.
Els números ordinaris de la revista reuneixen articles inèdits i originals sobre diferents disciplines científiques. Periòdicament s'editen números monogràfics, dedicats a la temàtica que el Consell de redacció consideri que té un especial interès, ja sigui per recopilar articles sobre temes poc tractats, o bé per presentar un estat de la qüestió sobre la investigació d'una temàtica específica. És per això que donada la crisi sanitària que va comportar la COVID-19, van dedicar un monogràfic a les pandèmies que tenim documentades al llarg de la història a Osona.