El segon Congrés Internacional sobre Salut Mental i Innovació Social reuneix ponents de prestigi internacional
Més de cent professionals han participat aquest divendres en el congrés, organitzat per la Càtedra de Salut Mental de la UVic-UCC, Althaia i el grup de recerca sobre Salut Mental i Innovació Social (SaMIS), que té entre els seus integrants el Consorci Hospitalari de Vic.
La rehabilitació de les persones afectades per problemes de salut mental, l'aportació de les neurociències a les teràpies psicològiques i la mirada transcultural d'aquest àmbit han estat els tres temes tractats aquest divendres en la segona edició del Congrés Internacional sobre Salut Mental i Innovació Social, que s'ha celebrat a Manresa.
La jornada ha reunit més de cent professionals de l'àmbit i ha comptat amb la intervenció de ponents de reconegut prestigi internacional. La primera part del congrés s'ha desenvolupat a la sala d'actes de l'Hospital Sant Joan de Déu, de la Fundació Althaia, en format de conferències magistrals i debat científic. S'han exposat, entre d'altres, el projecte internacional de recerca UPSIDES, que analitza l'eficàcia del suport entre iguals com a tècnica rehabilitadora per a persones afectades per problemes de salut mental; els beneficis de la meditació sobre la salut i el benestar, així com l'adaptació de la salut mental a la interculturalitat, un debat aquest últim que ha comptat amb la Dra. Assumpció Guillén, del Servei de Psiquiatria i Salut Mental del CHV, com a discussora.
A la tarda, la jornada s'ha traslladat al convent de Sant Clara, on s'han dut a terme diversos tallers pràctics de forma simultània vinculats a cadascun dels tres àmbits del congrés, a més d'un quart d'innovació tecnològica centrat en les aportacions de la intel·ligència artificial a la salut mental.
El segon Congrés Internacional sobre Salut Mental i Innovació Social està organitzat pel grup de recerca sobre Salut Mental i Innovació Social (SaMIS) conjuntament amb la Càtedra de Salut Mental de la UVic-UCC i Althaia. El SaMIS està format per professionals del Consorci Hospitalari de Vic, la Fundació Althaia, Osonament, la UVic-UCC, Sant Andreu Salut i l'EAP Osona Sud-Alt Congost, entre d'altres.