← Altres notícies

Els centres del CHV recuperen la restricció d’acompanyants i accessos

Les noves mesures s'implantaran a partir d’aquest divendres 3 de desembre per minimitzar el risc de contagi en l'actual fase de transmissió comunitària del SARS-CoV-2, així com per extremar la protecció entre els pacients i els professionals sanitaris.

Els centres del Consorci Hospitalari de Vic reforçaran a partir d'aquest divendres 3 de desembre algunes mesures restrictives en l'accés a les seves instal·lacions. Aquestes mesures, que segueixen les recomanacions organitzatives plantejades pel Servei Català de la Salut, tenen per objectiu evitar que es puguin produir contagis provinents de l'exterior en un context epidemiològic d'alta incidència comunitària.

Control d'accessos

A partir d'aquest divendres, tornaran a estar operatius els controls d'accessos dels diferents centres: Hospital Universitari de Vic (porta principal, Urgències i Consultes Externes), la Clínica de Vic (edificis B i C), Osona Salut Mental i Hospital Sant Jaume de Manlleu.

Accés d'acompanyants

Es recupera la restricció d'acompanyants tant a les plantes d'Hospitalització com a la resta d'àrees dels centres hospitalaris.

Atenció Ambulatòria

Les persones que tinguin programada una visita amb l'especialista a Consultes Externes, que s'hagin de realitzar una prova o que vagin a un Hospital de Dia, hauran de venir soles. Només es permetrà disposar d'un acompanyant en el cas de pacients pediàtrics o en situació de dependència.

Hospitalització i Cirurgia Major Ambulatòria

L'accés d'acompanyants a Hospitalització estarà restringit en tots els casos a un sol acompanyant, i s'haurà de fer en unes determinades franges horàries, excepte en situacions especials, com és el cas d'infants hospitalitzats, parteres, persones dependents o persones que es trobin en situació de final de vida.  El mateix succeix amb els pacients que ingressin per Cirurgia Major Ambulatòria, en què l’acompanyament es limitarà als casos indicats.

Per tal d'evitar que els acompanyants coincideixin en una mateixa habitació a Hospitalització, els horaris variaran segons el número de llit del pacient: els acompanyants dels pacients amb llit parell podran accedir al centre de 12:30 a 13:30h i de 18:30 a 19:30h, mentre que en el cas de tenir un llit senar, l'accés serà de 13:30h a 14:30h i de 19:30h a 20:30h.

Urgències i UCI

L'accés d'acompanyants a les àrees d'Urgències també quedarà restringit i només es permetrà disposar d'un acompanyant en el cas de pacients pediàtrics o en situació de dependència.

Hospital Sant Jaume de Manlleu i Residència Aura

L'accés d'acompanyants a l'Hospital Sant Jaume de Manlleu es limita a un sol acompanyant excepte en situacions especials o de final de vida. Les visites quedaran limitades a les franges horàries corresponents als àpats (de 09:00h a 10:00h, de 12:00h a 14:00h i de 18:00h a 20:00h) i en dies alterns: els pacients en habitació parell podran rebre visites els dies parells, mentre que els pacients que estiguin ingressats en habitació imparell les podran rebre en dies imparells.

A la Residència Aura, les visites hauran de certificar que compten amb la pauta de vacunació completa o que han superat recentment la COVID-19. En cas que no sigui així, s'hauran de realitzar un test ràpid d'antígens (TAR) i, si el resultat del TAR és positiu, caldrà suspendre l'entrada.

Osona Salut Mental

Les persones que tinguin programada una visita hauran de venir soles. Només es permetrà disposar d'un acompanyant en el cas de pacients pediàtrics o en situació de dependència.

En tots els casos, els acompanyants hauran de complir amb les mesures de prevenció sanitàries, com ara l'ús de mascareta i la distància de seguretat, i es recomana que estiguin vacunats. Les noves mesures tenen l'objectiu de minimitzar el risc de contagi provinent de persones que puguin ser portadores del SARS-CoV-2, però que siguin asimptomàtiques, així com extremar la protecció entre els pacients i els professionals sanitaris.