← Altres notícies

Catorze alumnes de tercer de Medicina realitzen les seves pràctiques clíniques al CHV

L'Hospital Universitari de Vic i l'Hospital Sant Jaume de Manlleu acullen fins a mitjans d'aquest mes de novembre el període de pràctiques intensives de tipus generalista de 14 alumnes de tercer curs de Medicina de la UVic-UCC.

Amb l'inici del curs acadèmic, els centres hospitalaris de la Unitat Docent Territorial de Vic han reprès un any més la seva participació en l'aprenentatge dels futurs metges que s'estan formant a la comarca d'Osona. El dilluns 4 d'octubre, 14 alumnes de tercer curs de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC van començar les seves pràctiques clíniques als hospitals del CHV: 12 a l'Hospital Universitari de Vic i dos a l'Hospital Sant Jaume de Manlleu. Per altra banda, a l'Hospital Universitari de la Santa Creu de Vic, que també participa en la formació d'alumnes de Medicina, són quatre els alumnes que estan realitzant el seu període de pràctiques.

En el marc de les pràctiques clíniques intensives de tipus generalista de tercer curs, els futurs metges s'integren durant sis setmanes en el dia a dia d'un servei o unitat i aprenen les bases per fer una exploració metòdica del pacient, ordenar la seva història clínica i fer un bon judici clínic. Durant aquestes setmanes, que finalitzaran en els propers dies, els alumnes de l'HUV han rotat per Medicina Interna, Cardiologia, Pneumologia, Unitat Geriàtrica d'Aguts, Nefrologia i Cirurgia, mentre que a l'HSJM, els alumnes han valorat els pacients de la Unitat de Convalescència.

Durant la seva estada de pràctiques clíniques, els alumnes estan acompanyats pels seus respectius col·laboradors docents i pels professionals de suport a les pràctiques, que els ajuden en el seu procés d'aprenentatge. En els propers mesos, començaran també les pràctiques clíniques dels alumnes de quart i dels de cinquè.

Pràctiques específiques per conèixer les diverses especialitats

En paral·lel a les pràctiques clíniques intensives, els alumnes de tercer i dels cursos posteriors també realitzen durant el curs les pràctiques específiques. Són períodes formatius més curts, associats a les assignatures d'especialitats concretes, i s'alternen fins acabar el curs amb els continguts més teòrics.

Les pràctiques específiques comencen a tercer amb assignatures que estudien les afectacions que es troben als Serveis d'Oncologia i Hematologia, Cardiologia, Digestologia, Nefrologia i Urologia. A quart, els estudiants faran pràctiques específiques als serveis de Salut Mental, Pneumologia, Endocrinologia i Ginecologia i Obstetrícia, mentre que a cinquè visitaran els serveis de Dermatologia, Reumatologia, Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia, Neurologia, Oftalmologia, Otorrinolaringologia i l'Hospital Sant Jaume de Manlleu. Les diverses assignatures compten, a més, amb la presència de professionals del CHV com a professors associats.

Alguns dels estudiants que han fet les pràctiques de tercer curs a l'Hospital Universitari de Vic
Estudiants que han fet les pràctiques a l'Hospital Sant Jaume de Manlleu