← Altres notícies

Curs virtual sobre l’abordatge a Primària del pacient oncològic

El CHV i la FORES organitzen, divendres 19 de novembre, un curs d'actualització en l'àmbit de l'Oncologia adreçat a professionals d'Atenció Primària. La jornada comptarà amb diverses ponències de professionals del Consorci i es podrà seguir, prèvia inscripció, de forma virtual.

Els darrers anys, l'oncologia mèdica ha fet grans avenços terapèutics. En poc temps, s'ha passat d'un tractament "empíric" a una teràpia oncològica més personalitzada, amb uns nous tractaments que tenen els seus propis mecanismes d'acció, possibles efectes secundaris o pauta d'administració, entre altres.

La sessió formativa 'Actualització en l'abordatge del pacient oncològic' s'adreça especialment al personal mèdic d'Atenció Primària i pretén oferir-los la informació necessària per a un maneig òptim dels seus pacients oncològics.

Així mateix, el curs té per objectiu formar als professionals sobre els criteris a seguir per derivar un pacient a consell genètic i donar-los pautes de maneig psicooncològic en l'atenció d'un pacient amb càncer a l'Atenció Primària. Per part del CHV, hi participaran com a ponents la Dra. Marta Parera, cap del Servei d'Oncologia i Hematologia; Mariona Vilaclara, psicooncòloga de l'Hospital Universitari de Vic; Gemma Basagaña, farmacèutica oncològica del Servei de Farmàcia, i la Dra. Sandra Rubio, metgessa adjunta del Servei d'Oncologia i Hematologia. També participarà a la jornada Lorena Moreno, assessora genètica de l'Hospital Clínic de Barcelona.

Conèixer el funcionament de la Unitat Alt Risc Familiar, quines eines d'intervenció psicològica bàsica existeixen per gestionar situacions complexes amb pacients oncològics des de l'Atenció Primària o quins són els principals tractaments oncològics actuals i els seus efectes secundaris són alguns dels objectius de la jornada.

Les persones interessades a assistir a la jornada es poden inscriure a través del formulari del web de la FORES fins al 14 de novembre.