Més de la meitat dels participants al DIFT van ser considerats persones prefràgils o fràgils
El 45% de les persones que van participar en l’activitat de valoració funcional van considerar-se després de l’exploració com a persones autònomes, mentre que la resta van resultar persones prefràgils (44,3%) i fràgils (10%).
Una setantena de persones van participar el dissabte 16 d’octubre en la jornada de valoració funcional de persones de més de 65 anys, organitzada per la secció territorial de la Catalunya Central del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya. A tots els participants (27 homes i 43 dones d’entre 65 i 89 anys) se’ls van valorar tres paràmetres: la capacitat física a través de l'escala SPPB; el risc de caigudes a través del Timed up and go i la força de prensió manual mitjançant el dinamòmetre handgrip.
Segons l'escala de fragilitat, 32 persones (45,7%) van ser considerades autònomes, 31 (44,3%) prefràgils i 7 (10%) fràgils. En relació al risc de caigudes, 9 persones (12,8%) presentaven risc de caure en comparació a les 61 persones (87,2%) que no van mostrar cap risc. Finalment, 39 dels participants (55,8%) presentaven una força de prensió manual conservada mentre que en 31 d’ells (44,2%) la força era disminuïda.
Cada valoració durava aproximadament 20 minuts i, un cop finalitzada, a cada participant se li va proporcionar un full d'exercicis per mantenir la mobilitat global de tot el cos en funció del nivell de fragilitat. També van poder gaudir d’un obsequi del Col·legi i d’un petit refrigeri.
Va ser una jornada lúdica, celebrada en el marc del Dia Internacional de la Fisioteràpia (DIFT) amb la finalitat de fomentar l'activitat física en les persones adultes.