Inscripcions obertes per a les 11es Jornades R+D+I TIC Salut Social
El nou paradigma que suposa la intel·ligència artificial en l'atenció a la persona serà l'eix central de l'onzena edició de les Jornades R+D+I TIC Salut Social, que es durà a terme en format virtual els dies 20, 21, 27 i 28 d'octubre. El Consorci Hospitalari de Vic, juntament amb altres institucions, forma part de la comissió organitzadora de l’esdeveniment.
Les Jornades inclouran un cicle de seminaris en línia distribuïts en quatre sessions de tarda que comptaran amb la participació de diferents experts i estaran moderats per la periodista Karma Peiró. El director de la Càtedra Tic Salut i Social i de la Fundació TIC Salut Social, Josué Sallent, serà l’encarregat d’inaugurar la primera sessió, que tindrà lloc el proper dimecres 20 d’octubre. Eleonora Harwich, cap de Col·laboracions del Servei Nacional de la Salut, Joan Carles March, Professor a la Escuela Andaluza de Salud Pública i Ignacio Fuentes, del Massachusetts Institute of Technology, parlaran sobre polítiques públiques de Salut i Social.
En la segona conferència, que es durà a terme dijous 21 d’octubre, el professor a la Universiteit Leiden, Eduard Fosch, el professor associat a Serra Húnter i director de l'Observatori d'Ètica en Intel·ligència Artificial, Albert Sabater, la professora associada de la Facultat de Medicina i subdirectora de l'Observatori de Bioètica i Dret-Càtedra UNESCO de Bioètica, Itziar de Lecuonai i la investigadora en ciències de dades intel·ligents i intel·ligència artificial, Karina Gibert, debatran sobre ètica en intel·ligència artificial aplicada en el sector de la salut.
La tercera sessió porta per títol ‘Keynote Speach i càpsules d'experiències aplicades d'intel·ligència artificial’. La ponència anirà a càrrec de Xavier Ferràs, professor associat d'Operacions, Gestió, Innovació i Ciències de les dades d'ESADE i, a continuació, hi haurà l'exposició de diverses experiències aplicades. En aquest últim cas, hi prendrà part Carles Ramió, professor de Ciència Política a la UPF, directiu públic i assagista, Raimon Dalmau, cap de l'Àrea de Sistemes d'Informació, TIC i Dades (CIO), Anna Escalé, metgessa de família de l’EAP Navàs-Balsareny i del SAP Bages-Berguedà-Solsonès, i Carolina Garcia Vidal, especialista del Servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital Clínic de Barcelona. La jornada tindrà lloc dimecres 27 d’octubre.
El webinar de l’endemà i la darrera jornada del cicle girarà al voltant de les ‘Estratègies per l'adopció de la intel·ligència artificial’. L'explicació de les bases del Programa Salut/IA anirà a càrrec de Josuè Sallent i com a actors de l'ecosistema hi participaran Salvador Pedraza, especialista en Radiologia; Pere Romero, especialista en Oftalmologia; Juliana Ribera, d'Amalfianalytics.com, i Pau Rodríguez, de Methinks.ai.
Jornades TIC Salut Social
Les Jornades TIC Salut Social tenen per objectiu ser un espai de debat al voltant de les TIC en els àmbits de la Salut i Social per tal d'aprofundir en la transferència de coneixement i recerca. Així mateix, amb aquestes sessions es pretén potenciar la visibilitat dels agents clau del sector TIC, Salut i Social. Les onzenes jornades estan organitzades per la Càtedra TIC Salut Social de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), la Fundació TIC Salut Social (Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya), el Consorci Hospitalari de Vic, la Fundació Hospital de la Santa Creu de Vic, l'EAP/ABS Centelles, l'EAP Vic, l'Institut Català de la Salut-Gerència Catalunya Central, la Fundació Althaia i FORES.