A la feina, menja de forma saludable
Dinar a la feina amb carmanyola no ha de ser sinònim de menjar malament. Des d'aquest 2019, els professionals del Consorci Hospitalari de Vic ja tenen a les seves mans la possibilitat d’aprendre a cuinar de manera saludable, ràpida i nutritiva
Al març, va tenir lloc la primera edició de la Carmanyola Saludable, una iniciativa que pretén donar recomanacions als professionals perquè aprenguin a cuidar la seva alimentació, encara que dinin cada dia a la feina. El cuiner Gil Currius, del restaurant El Barecu -guanyador del programa Joc de Cartes com a 'Millor restaurant d'Osona'-, i el fundador de la Fundació San Qiang, Jordi Salés, van ensenyar a cuinar, combinar i conservar els aliments sense perdre les seves propietats nutricionals.
Alguns dels consells que van donar van ser:
- Cou a baixa temperatura, confita, marina i escalda (mètodes de cocció).
- Combina els aliments d'un plat per equilibrar el màxim la dieta, sense perdre el seu sabor (combinació d'aliments).
- Utilitza els aliments de temporada i treure-ne el màxim profit (conservació òptima)
- Estructura i planifica amb coherència els menús de tota la setmana (tipologia de menús de carmanyola).
'La carmanyola saludable' és una de les accions principals per a l'any 2019 que recull el projecte 'Entorn de treball segur i saludable' impulsat pel Servei de Prevenció i Medi Ambient en coordinació amb la Direcció de Recursos Humans i el grup PiPS / XHPS (Xarxa d'Hospitals Promotors de la Salut).
I recorda, dinar a la feina amb carmanyola no és sinònim de menjar malament. Cuida’t!
Receptes de la Carmanyola Saludable (primera part)
Receptes de la Carmanyola Saludable (segona part)
Properament, s'habilitarà un espai a la Intranet on podreu consultar tots els materials d'aquesta iniciativa