La Generalitat reconeix la trajectòria i compromís mediambiental del CHV
L'Hospital Universitari de Vic va ser el primer hospital públic de Catalunya en obtenir, ara fa 10 anys, la certificació EMAS que atorga la Unió Europea: un sistema de gestió ambiental, d'obtenció voluntària, que implica uns nivells d'exigència mediambiental molt més elevats que els que determina la legislació.
Tenir cura del medi ambient és també una manera de treballar per la millora de la salut. Per això, la responsabilitat mediambiental és un valor bàsic del Consorci Hospitalari de Vic. En reconeixement a aquest compromís, el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya ha atorgat al CHV el guardó pels 10 anys consecutius que l'entitat ha mantingut la certificació EMAS: un sistema de gestió ambiental d'àmbit europeu, d'obtenció voluntària, que implica uns nivells d'exigència mediambiental molt més elevats que els que determina la legislació. I és que l'Hospital Universitari de Vic va ser el primer hospital públic de Catalunya en obtenir-la, l'any 2005, i des de llavors l'ha mantinguda any rere any, ininterrompudament.
El guardó va ser recollit pel director d'Operacions i Recursos del CHV, Jaume Castellano, en el marc de la gala de lliurament dels VII Premis EMAS que va presidir el conseller Josep Rull, el passat 16 de novembre. Així mateix, el cap del Servei de Prevenció i Medi Ambient del CHV, Dr. Miquel Vilardell, va ser el responsable d'entregar el premi a la millor actuació de Mobilitat Sostenible de l'any, que va recaure en l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès.
Estalviar energia i residus
El compromís ambiental del Consorci Hospitalari de Vic es basa en principis com la minimització i correcta gestió dels residus, l'ús eficient de l'aigua, la reducció del consum energètic i de recursos, i l'aposta per les energies renovables.
Un dels aspectes en què més s'ha avançat els darrers anys és en la gestió dels residus, consolidant els circuits de recollida selectiva als diferents centres i incorporant-ne de nous. I és que la correcta separació en origen dels residus és clau per poder optar a la seva valorització i, així, donar-los una utilitat ja sigui via reciclatge, convertint-los en combustible, en adobs... Solucions, totes elles, molt més òptimes des del punt de vista tècnic, ecològic i econòmic que el seu abocament o destrucció, i per les quals aposta activament des de fa anys el Consorci Hospitalari de Vic.