200 especialistes participen al Congrés Català d'Infermeria de Salut Mental
Vic acull per primera vegada el Congrés que organitza l'Associació Catalana d'Infermeria de Salut Mental i que enguany se centra en el model d'atenció comunitària, del qual Osona n'és un referent. El lema d'aquesta quarta edició, que se celebra els dies 11 i 12 de maig, és "Salut mental comunitària: transversalitat i autonomia".
Durant dos dies, prop de 200 infermeres especialistes i altres professionals que treballen en l'àmbit de la salut mental d'arreu de Catalunya, participen en conferències i tallers sobre com enfocar el tractament de les addiccions, els models d'atenció comunitària, les crisis adolescents o el futur de l'especialitat, entre altres.
La trobada pretén crear un espai de reflexió sobre el significat d'aquests conceptes per a la pràctica infermera i posar sobre la taula experiències reals en aquest tipus d'atenció, com és el model osonenc integral de salut mental. En el marc del Congrés, s'han homenatjat a les 32 infermeres que enguany han completat la seva formació com a especialistes en salut mental.
L'organització del Congrés compta amb la col·laboració del Consorci Hospitalari de Vic, el Col·legi Oficial d'Infermeres de Barcelona, la Universitat de Vic, el Departament de Salut i l'Ajuntament de Vic.
L'atenció comunitària a Osona, referent a Catalunya
Aquesta edició del Congrés s'ocupa de manera especial del model d'atenció comunitària, del qual Osona és un referent a Catalunya. Un model d'èxit que es basa en la coordinació i el treball col·laboratiu entre els diferents agents sanitaris i socials del territori: el Consorci Hospitalari de Vic, la Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d'Osona, l'Atenció Primària i els serveis socials, en el cas de la nostra comarca. Aquest model d'atenció a la salut mental garanteix un continuum assistencial en què els pacients són atesos de forma integral i coordinada, alhora que permet fer-ne un millor seguiment i fer accions proactives i preventives.